Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη από το "Μητέρες και εργασία από το σπίτι"!

Με χαρά απάντησα στις ερωτήσεις των Διόνα και Καλλιόπη από το "Μητέρες και εργασία από το σπίτι"! Η συνεργασία μας ήταν άψογη και τις ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να μοιραστώ τις σκέψεις και τους στόχους μου με τις φίλες της σελίδας τους! Αν θέλετε διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη ή πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στη σελίδα των κοριτσιών!

"Συνέντευξη με την Ιφιγένεια από το Services on the Web

Σήμερα έχουμε μαζί μας την Ιφιγένεια από το Services on the Web. Θα μας μιλήσει για τις υπηρεσίες διαδικτύου που παρέχει και για τα σχέδιά της ως εργαζόμενη από το σπίτι και μέλλουσα μαμά WAHM.

Πες μας δυο λόγια για σένα και για το αντικείμενο της δουλειάς σου.
Λέγομαι Ιφιγένεια Αεράκη και παρέχω υπηρεσίες διαδικτύου! Έχω σπουδάσει γραφίστρια αλλά με τον καιρό και με τις ανάγκες της εποχής, άρχισα να ασχολούμαι με το διαδίκτυο και τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει! Έτσι, σήμερα μπορώ να πω ότι δουλεύω αποκλειστικά μέσω internet. Τα projects που αναλαμβάνω αφορούν στη βελτιστοποίηση και διαχείριση sites και eshops, στην προώθηση εταιριών και υπηρεσιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social networking), graphic και web design και άλλες online υπηρεσίες. Περισσότερα μπορείτε να δείτε ακολουθώντας αυτό το link.

Πώς είναι μια τυπική ημέρα εργασίας;
Καθώς η ενασχόλησή μου δεν έχει ωράριο και μπορώ να εργαστώ οποιαδήποτε στιγμή, καμία ημέρα δε μοιάζει με τις άλλες. Κάποιες φορές δουλεύω πρωί και κάποιες έως αργά το βράδυ! Ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη μου. Αυτό που ισχύει πάντα είναι ο ζεστός, ελληνικός καφές μου, το laptop μου και η ηρεμία στο χώρο που εργάζομαι ;-) 

Είναι πλέον η αγορά και οι πελάτες ανοικτοί στη συνεργασία με επαγγελματίες με έδρα το σπίτι;
Πριν μερικά χρόνια θα έλεγα πως όχι. Υπήρχε δυσπιστία και άρνηση. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως διακρίνω μια εξοικείωση της αγοράς προς την εργασία από το σπίτι. Διότι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι το μόνο που χρειάζεται για να υποστηρίξει τις ανάγκες της επιχείρησής τους είναι η εξειδίκευση του συνεργάτη που θα επιλέξουν και η συνεχής online επικοινωνία. Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ότι γλιτώνουν αρκετό χρόνο αλλά και χρήμα. Η εργασία από το σπίτι προφέρει χαμηλότερες τιμές αλλά και εξοικονόμηση χρόνου! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σε λίγο θα έχετε και νέο μέλος στο σπίτι. Πώς φαντάζεσαι τη νέα πραγματικότητα με οικογένεια και εργασία;
Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση να εργαστώ από το σπίτι ήταν και η σκέψη ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσω παιδάκι. Έχω την ανάγκη να εργάζομαι και για οικονομικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους! Θέλω όμως και να περνάω χρόνο με το παιδί μου ώστε να του δώσω όσο γίνεται καλύτερα εφόδια για το μέλλον. Η εργασία από το σπίτι μπορεί να στηρίξει αυτή τη σκέψη. Φαντάζομαι ότι τα θετικά θα είναι περισσότερα από τα αρνητικά, σε αντίθεση με μια εργασία εκτός σπιτιού που θα απορροφούσε πολύ χρόνο μακριά από το παιδί μου.

Πώς βιώνεις την εγκυμοσύνη ως εργαζόμενη στο σπίτι;
Οφείλω να ομολογήσω ότι με εξυπηρετεί αρκετά! Δεν κουράζομαι με μετακινήσεις και όταν νιώθω ότι θέλω να ξεκουραστώ έστω και για ένα 5λεπτο, ξαπλώνω λιγάκι και μου περνάει! Είναι ένας καλός τρόπος να βγάλω χρήματα χωρίς να κινδυνεύει το μωράκι ή η υγεία μου. Νομίζω ότι η εργασία στο σπίτι βοηθάει πολύ την έγκυο!

Ποιος είναι ο ρόλος του συντρόφου στο εγχείρημα αυτό;
Πολύ υποστηρικτικός! Του αρέσει να με βλέπει να δουλεύω από το σπίτι γιατί πιστεύω ότι νιώθει και αυτός ήρεμος με το να ξέρει ότι σε μερικούς μήνες που θα έρθει το μωράκι μας θα μπορώ να βρίσκομαι δίπλα του και να το μεγαλώνω. Επιπλέον, σίγουρα χαίρεται γιατί βλέπει πόσο καλό μου κάνει να εργάζομαι!

Τι θα συμβούλευες έναν εργαζόμενο, είτε είναι ήδη γονιός είτε όχι, που σκέφτεται να επιλέξει μια τέτοια καριέρα;
Να μην το πολυσκεφτεί! Εάν πληροί τις προϋποθέσεις (νομιμότητα, εξειδίκευση κ.τ.λ.) τότε να το προσπαθήσει. Δεν έχει να χάσει κάτι, παρά μόνο να κερδίσει. Δεν θα χρειαστεί να επενδύσει χρήματα. Μόνο χρόνο και αρκετή δουλειά ώστε να μπορέσει να προωθήσει τις υπηρεσίες του σωστά και να αποκτήσει πελάτες που θα του έχουν εμπιστοσύνη. Το συστήνω ειδικά στις γυναίκες που έχουν ή θέλουν αποκτήσουν παιδιά!

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Ιφιγένειας και να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιό της. Θα λάβετε δωρεάν χρήσιμες συμβουλές για την παρουσία και προώθηση της επιχείρησης ή του αντικειμένου της εργασίας σας!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου